Sitt inte inne när det regnar

regn i thailand

När vi är iväg på semester vill vi alltid ha strålande sol, behaglig värme och hav att svalka av oss i. Detta gäller självklart om du är på semester i Thailand. Men det finns också en överhängande risk att det kan komma skyfall som gör din semester lite jobbigare då detta väder kan hindra dig från att resa till en annan stad eller vara på din favoritstrand. Men om detta händer så gäller det att göra det bästa av situationen och inte hänger allt för mycket med läppen.

I denna artikeln så kommer vi försöka guida dig till vad du kan hitta på när det regnar under din semester i turistparadiset Thailand. Detta gör vi för att du ska kunna ha en så bra semester som du möjligtvis kan och inte känna att resan var onödig.

Åk dit när risken för regn är som minst

Det är vida känt att när det regnar så regnar det väldigt mycket. Det finns till och med regnsäsonger där det regnar nästan varje dag. Det är inte heller sällsynt med intensiva stormar som innehåller stora mörka moln med tungt regn och frekventa blixtar.

För att minimera risken av att fastna i denna typen av väder så ska du se till att inte åka dit under juni till oktober då detta är det som räknas som regnsäsongen i Thailand. Men självklart så är det inte alltid möjligt att göra detta och du kanske är där på en längre resa som sträcker sig över denna perioden.

Finns många aktiviteten att göra under regnsäsongen

I denna sektionen så kommer vi lista de aktiviteter du kan se över om det regnar, så att du inte spenderar hela semestern på tv-tittande eller mobilspel inne på hotellrummet. Självklart så kommer dessa aktiviteter vara beroende på var du befinner dig, men många av dessa går att applicera oavsett.

  • Shoppa – Finns det en bättre tid för shopping än när det regnar ute? Helst ska du befinna dig i Bangkok där de största shoppinggalleriorna finns men det finns oftast lokala gallerior man kan gå till.
  • Gå på festival – Under regnsäsongen så finns det mängder med olika festivaler som firar just detta. Dessa festivaler finns som störst i vissa städer men många finns att hitta överallt.
  • Kolla på en Muay Thai match – Denna typen av sport är väldigt populär i Thailand och har mängder med lokaler för matcher året om. Även om du kanske inte är intresserad så kan det vara intressant att se.
  • Upplev thailändsk kultur – Om du ändå är i Thailand och har massvis med tid över så vad är då bättre än att lära dig thailändsk kultur? Det finns företag som erbjuder dig att gå en snabbkurs i thailändsk kultur när det kommer till matlagning, traditionell dans och Muay Thai.
  • Besök museum och tempel – Det finns mängder med olika museum om tempel i Thailand som är värda att besöka. Även om vädret hade kunnat vara bättre för din instagrambild så är risken att du inte åker dit om det är bra väder.

Se till att planera din vistelse

När det kommer till att åka på semester så är det viktigt att du planerar över en mängd scenarion som kan hända. Om du gör detta så får du en större chans att uppleva Thailand på riktigt och inte bara dess fina stränder och underbara vatten.